Home » Chinese overheid erkent kankerdorpen

Chinese overheid erkent kankerdorpen

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Chinese overheid, normaal meesters in ontkenning, toegeven dat er kankerdorpen zijn in hun land.

China is op dit moment het meest vervuilde land ter wereld, wat betekent dat als je biologische producten koopt uit China, je gevaarlijk bezig bent.

 

De Chinese overheid heeft eindelijk toegegeven dat er in het land “kankerdorpen” bestaan. Nadat er al jaren werd gespeculeerd dat er in de heel erg vervuilde gebieden meer gevallen van kanker voorkwamen.

Het gebruik van de term “kankerdorp” in een officiëel rapport is toch wel uniek te noemen. Dit dokument komt op een moment dat er groeiende weerstand ontstaat onder de bevolking tegen industriëel afval, schadelijke “smog” en ander milieugevaren na jaren van ongebreidelde industriële groei.

China kan niet langer de waarheid ontkennen en die is dat de bevolking wordt vernietigd door giftige verontreiniging. Om de werkelijke betekenis te kunnen begrijpen is het van belang om te weten dat de normale Chinese politiek van de overheid gebaseerd is op ontkenning. Hoewel dit voorkomt bij de meeste communistische regiems, zijn de Chinezen ware meesters geworden in het ontkennen van problemen tegenover de buitenwereld.

De werkelijkheid is dat zij het meest vervuilde land op deze planeet zijn. Het heeft de industrie ultieme exploitatie toegestaan met als prijs een verwoestend milieu-effect. Alles is giftig in China, het water, de lucht en het voedsel. Negentig procent van de Chinese watervoorraad is zwaar vervuild en veertig procent van de rivieren zijn zelfs zéér zwaar vervuild.

Dit is hoe kankerdorpen ontstaan: mensen in China eten voedsel dat daar is verbouwd en ze drinken het water wat zijn oorsprong ook daar vindt. Daarna beginnen de mutaties op genetisch niveau. Het resultaat is kanker, geboorteafwijkingen en een menselijk drama van ongekende omvang.

Dan is er ook nog het probleem dat er in het Westen veel voedsel wordt verkocht afkomstig uit China, met het predicaat: “gecertificeerd biologisch”. Cruciaal hierbij is de manier waarop deze classificering tot stand komt. Een bepaald produkt kan een geweldige hoeveelheid kwik bevatten bijvoorbeeld en nog steeds worden aangemerkt als “gecertificeerd biologisch”. Dat komt omdat bij deze procedure niet wordt getest op (deze) giftige elementen.

Op zich is het nieteens zo onlogisch hoe dit tot stand kan komen. Er wordt bij lokale Chinese boeren bijvoorbeeld sterk gelet op dat ze niet sproeien met bepaalde soorten pesticiden en geen GMO zaden gebruiken. In het hele proces is echter op geen enkele manier rekening gehouden met het sproeien met zwaar vervuild, giftig water. Ook zijn er geen regels met betrekking tot de lokatie waar men gewassen verbouwt zoals bijvoorbeeld naast een groot chemisch bedrijf, of hoeveel zware metalen er uiteindelijk in een produkt mogen zitten.

Dit betekent per definitie dat in China verbouwde zogenaamde biologische superfoods besproeid kunnen worden met chemisch vervuild water, de akkers zich kunnen bevinden in een fall-out gebied van een chemische fabriek, de producten verbouwd kunnen worden in een bodem die zwaar vervuild is door zware metalen en uiteindelijk het eindresultaat daarvan bij ons in de winkel terecht kan komen als “biologisch”.

Dit besef zal waarschijnlijk veel mensen doen schrikken en het nu uitgebrachte rapport in China bevestigt alleen maar nóg meer dat het probleem misschien groter is dan wij nu denken. Want de reden dat deze mensen kanker krijgen is omdat ze de in China verbouwde produkten eten, ademen van dezelfde lucht die als water op de akkers neerkomt en het drinken daarvan.

Daarom is het toch van het grootste belang om te kijken waar een biologisch produkt vandaan komt. Want biologisch staat voor gezond en dan wil je wel weten dat wat jij koopt en eet, verbouwd is een regio waar alles zwaar vervuild is. De arme mensen in de kankerdorpen hebben misschien geen of weinig keus, maar wij hebben die nog wel.

Als de Chinese overheid prijs stelt op verdere export van landbouwproducten dan zullen ze heel snel een massale schoonmaakoperatie dienen op te starten. Niet alleen om de uit de hand lopende vergiftiging van het eigen land een halt toe te roepen, maar ook om andere mensen wereldwijd te beschermen tegen de giftige produkten die ze nu exporteren.

Nieuws verspreidt zich snel tegenwoordig en overal zie je nu het aantal mensen toenemen die weigeren om nog langer zogenaamd "biologische produkten uit China" te kopen.

Bron:

Natural News