Home » Ethos: een oplossing voor het corrupte systeem

Ethos: een oplossing voor het corrupte systeem

De documentaire Ethos verkent de fouten in onze systemen en de mechanismen die tegen de democratie en het milieu werken.

Er wordt gekeken naar belangenverstrengeling in de politiek, ongereguleerde macht van corporaties en de nieuwsmedia die de agenda van de machtige elite uitvoeren.

In Ethos legt acteur Woody Harrelson de systemen bloot die leiden tot overconsumptie. Te pas en te onpas stippen de media aspecten van onze maatschappij aan die tot de duistere eeuwen behoren. Veel aspecten van onze huidige systemen werken echter vernietiging in de hand.

Versplinterde samenlevingen, armoede, ongelijkheid, vervuiling, conflict. Is er iets mis met het menselijk ras? Worden we geacht zo te denken? We hebben geprobeerd wetten op te stellen die het gemeengoed moeten beschermen. De meerderheid van het volk wil in vrede in een schone omgeving leven, maar waarom is dat niet het geval?

Ethos biedt een oplossing. Op een simpele maar krachtige manier kun je je stem laten horen. Verspreid de boodschap, verander de wereld.

Bron: Vimeo/Peter McGrain