Home » Van kip tot schap met Jamie Oliver.

Van kip tot schap met Jamie Oliver.

Documentaire over het proces van kip naar schap

 
Meesterkok Jamie Oliver komt met een onthullende, eenmalige documentaire waarin hij de realiteit laat zien over het leven van een ‘supermarktkip’. Hoe leven de kippen? Hoe komen ze aan hun eind? En welke processen moet de kip doorlopen voordat zij in de schappen van de winkel terecht komt?

Kip is een van de meest gegeten vleessoorten ter wereld. Er is echter een groot verschil in prijs. Dit heeft vooral te maken met de verschillende manieren waarop de dieren gehuisvest en geslacht worden. Door deze speciale uitzending krijgt de consument een duidelijk beeld over hoe de vork werkelijk in de steel zit.

Jamie heeft een groep nietsvermoedende eters uitgenodigd voor een diner. Hij leidt zijn gasten door de wereld waarin de beestjes in krappe hokjes gepropt zitten en in een raptempo moeten groeien om snel geconsumeerd te kunnen worden. Jamie zet zijn verhaal kracht bij met het gebruik van filmpjes, interviews en demonstraties. De gasten worden ook bij het verhaal betrokken. Zo krijgen ze een schaal met kleine pluizige kuikentjes op tafel geserveerd met als taak ze na het aaien te scheiden in mannetjes en vrouwtjes. De kippen worden gebruikt voor het produceren van eieren en de hanen zijn overbodig en worden in de zaal voor de ogen van de gasten vergast. Jamie legt daarnaast de verschillende groeiprocessen uit en vergelijkt ze met elkaar, net als de manier van slachten door middel van elektrocuteren, wat ook op het podium gebeurt.

Jamie hoopt de kijker te overtuigen om voor kwaliteit te kiezen in plaats van alleen te letten op geld. In Engeland heeft de uitzending voor veel commotie gezorgd. De supermarkten hebben na de uitzending de verkoop van scharrelproducten met 50 procent zien stijgen.
 
 
Helaas alleen in delen te bekijken, evengoed zeker de moeite waard..!
(niet geschikt voor té kleine kinderen)