Home » Het gevaar van Fructose.

Het gevaar van Fructose.

Het gevaar van fructose

 
Fructose is onder fabrikanten een populair zoetmiddel. Helaas is het slecht voor ieders gezondheid. Diabetici mogen geen producten met fructose. Fructose is namelijk één van de oorzaken van diabetes. Toen fructose net door de fabrikanten was ontdekt werd erbij verteld dat het juist goed was tegen diabetes. Fructose is een voorbeeld van een voedingsmiddel wat onder valse voorwendselen en te weinig wetenschappelijk vooronderzoek in ons eten is gekomen. De consument is gebruikt als proefdier door het voortijdig goedkeuren van fructose door de gezamenlijke keuringsdiensten van waren in deze wereld. Nu wordt het goedkope fructose zoveel gebruikt dat hele industrieën over de kop zouden gaan als het verboden zou worden.

Naast 63 gram suiker per 100 gram zit
er ook glucose-fructosestroop
in deze frambozenjam,
een zoetmiddel wat synthetisch is
vervaardigd uit genetisch gemanipuleerde mais.
Kwik in fructose
Bij de productie van fructose wordt het extreem giftige kwik gebruikt. Een onderzoek in de VS naar 50 monsters glucose-fructosestroop wees uit dat de helft van alle monsters kwik bevatten. Omdat deze zoetmaker in erg veel voeding en drank zit is het eten van kwikhoudende producten een ernstig gevaar voor de volksgezondheid. Kwik kan erg slecht afgebroken worden. Het stapelt zich op in het lichaam en is de bron van legio ziektes waaronder kanker.

Natuurlijke vruchtensuiker is synthetisch
Mais wordt bewerkt tot maiszetmeel en vervolgens op synthetische wijze via hydrolyse uitgekleed zodat de zoetstof fructose ontstaat. Dit is een stof die ziektes veroorzaakt maar toch is goedgekeurd om in het eten te doen. Het is het meest aangewende zoetmiddel door voedingsconcerns omdat het zo goedkoop is. Het mag een natuurlijke vruchtensuiker genoemd worden terwijl het synthetisch wordt gemaakt

Natuurlijke vruchtensuikers
Fructose is het belangrijkste bestanddeel van maissuiker of glucose-fructosestroop. Mais is via een chemische weg bewerkt tot een product wat sterk lijkt op suiker die gewonnen wordt uit rietsuiker, palmsuiker of suikerbieten. De universiteit van Princeton heeft een onderzoek gedaan naar de twee en geconstateerd dat fructose mensen dikker maakt dan gewone suiker. Fabrikanten melden soms op het etiket van jam of andere producten dat er natuurlijke vruchtensuikers in zitten. Dat is ronduit een misleidende term. Natuurlijke vruchtensuikers zijn gewoon fructose wat fabrieksmatig via chemische bewerkingen is bereid. Het lichaam is heel slecht in staat fructose te verwerken. Het wordt opgeslagen als energie. Van fructose word je dik.
Kunstleer van natuurlijke vruchtensuikers
Fructose wordt over het algemeen gemaakt van sacharose. Sacharose is eigenlijk tafelsuiker, de witte suiker die gewonnen wordt uit suikerriet, suikerbiet en palmsuiker. Dat gebeurt door middel van raffinage. Dit raffinageproces zorgt ervoor dat suiker slecht verteerd wordt door het lichaam en dat er alleen nog maar energie in zit. De stoffen die natuurlijke suiker helpen te verteren zijn eruit gefilterd. Suiker of sacharose is niet alleen een zoetstof maar ook de basis voor polyurethanen waar o.a. kunstleer van wordt gemaakt. Kunstleer wordt volgens de officiële terminologie die wetenschappers en voedingsconcerns hanteren gemaakt van ´natuurlijke vruchtensuikers´.
Suiker van mais is goedkoper
In vrijwel alle fabrieksmatige producten zit tegenwoordig glucose-fructosestroop of maissuiker. Mais is een goedkope bron van suiker. De lagere prijs is de enige reden waarom fabrikanten het gebruiken in koekjes, jam, frisdrank, snoep en vele voorgefabriceerde sauzen.

Hartaanval, leveruitval, diabetes en obesitas
Glucose-fructose stroop wordt in het Engels high fructose corn syrup genoemd. Dit product is slecht voor de lever. Het kan tot leverziekten leiden. Daarnaast bevordert glucose-fructosestroop obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes. Deze zoetmaker stuwt de triacylglycerol-waarden in het bloed op waardoor de kans op een hartaanval aanzienlijk vergroot wordt.
Fructose uit vruchten
In vruchten en honing zit ook fructose maar deze is niet synthetisch tot stand gekomen. Bovendien zitten er in de vruchten fytonutriënten die fructose meehelpen te verteren. Deze stoffen ontbreken volledig in synthetisch gefabriceerde fructose. Het is op zich al misleiding om synthetische fructose dezelfde naam te geven als fructose uit natuurlijke vruchten en honing.

Genetisch gemanipuleerde mais
Een feit wat veel mensen over het hoofd zien is dat voor glucose-fructosestroop alleen genetisch gemanipuleerde mais wordt gebruikt. Uit onderzoek is vast komen te staan dat als mensen genetisch gemanipuleerd mais eten, organen in het algemeen minder goed functioneren. Monsanto is de grootste fabrikant van genetisch gemanipuleerd voedsel. Dit bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor de genetisch gemanipuleerde Roundupgewassen. Dat zijn gewassen die alleen groeien met behulp van de pesticide Roundup.Bron: eten-en-drinken.infonu.nl