Home » Superfoods

Superfoods

Superfoods zijn voedingen die buitengewone hoeveelheden nutriënten bevatten. Superfoods bevatten niet slechts 2 of 3 eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, maar 12 of meer! Het bijzondere aan Superfoods is dat Superfoods complete bronnen zijn van enorme concentraties van mineralen, vitaminen, polysachoriden, aminozuren en anti-oxidanten.

Superfoods, geweldige toevoeging aan je maaltijden

 
Wat zijn Superfoods?
Superfoods zijn voedingen die buitengewone hoeveelheden nutriënten bevatten. Superfoods bevatten niet slechts 2 of 3 eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, maar 12 of meer! Het bijzondere aan Superfoods is dat Superfoods complete bronnen zijn van enorme concentraties van mineralen, vitaminen, polysachoriden, aminozuren en anti-oxidanten.
Vooral vandaag de dag heeft het menselijk lichaam behoefte aan Supervoeding. Veel voedselproducten in de supermarkt zijn vitamine-arm en zitten boordevol additieven. Veel mensen eten dit, maar realiseren zich niet dat het nutriëntarm voedsel is en dat de degradatie van lichaam en geest veroorzaakt wordt door een tekort aan nutriënten.

67% van alle ziekten zijn gerelateerd aan de voeding die we eten.
Veel van de welvaartsziekten in de westerse wereld hebben dus te maken met een tekort aan nutrienten in voeding. Volgens een rapport van de Amerikaanse senaat is 67% van alle ziekten gerelateerd aan de voeding die we eten!
Volgens een artikel in Juni 2002 van de "American medical association" zijn nutritionele gebreken de belangrijkste oorzaak van chronische ziekten in de westerse wereld. Een tekort aan nutrienten heeft verder tot gevolg dat mensen sneller verouderen, minder energie hebben, zich depressief voelen, minder seksuele energie hebben, een zwakker imuunsysteem hebben, migraines, stress en andere westerse kwaaltjes en kwalen.

Superfoods: Met kleine veranderingen in het dieet, enorme resultaten boeken.
Superfoods zijn de perfecte natuurlijke manier om aan de benodigde nutriënten te komen. Cacao is bijvoorbeeld de grootste natuurlijke bron van magnesium. Hennep zaden zijn de grootste natuurlijke plantaardige bron van proteïnen. Er is geen grotere plantaardige bron van de essentiële omega 3 vetzuren dan de chia zaden. En al deze voedingen bevatten nog een 10-tal andere unieke eigenschappen!
Wanneer Superfoods op regelmatige basis geconsumeerd worden, zullen ze een positief effect hebben op de huid, organen, reproductief systeem en het imuunsysteem. De gezondheid, uitstraling en vitaliteit zullen op termijn aanzienlijk verbeteren!
 
* Acai bes * Pompoenzaden * Walnoot boter
* Bijenpollen * Rauwe honing * Amandel boter
* Kokosolie * Himalaya zout * Pompoenzaad boter
* Cacao * Cama cama * Hennep boter
* Hennepzaad * Spirulina
* Chlorella * Tarwegras
* Goji bessen * Stevia
* Inca bessen * Chia zaad
* Lucuma * Mulberries
* Maca * Reishi paddenstoel
* Mesquite * Ginseng


Hieronder alle superfoods met uitgebreide uitleg....
De Acai bes
is een kleine donkerblauwe tot paarse bes die gecultiveerd wordt in Zuid-Amerika. De Acai bes is vooral populair geworden in de westerse wereld door de beroemde Dr. Oz die over deze Superfood sprak in de Oprah Winfrey show.

Acai, Het best bewaarde geheim van Brazilië
De Acai bes is 1 van de fruitsoorten die behoort tot het superfruit. Ze werden door de indianen in Brazilie gebruikt om bij de jacht het uithoudingsvermogen te bevorderen.

De Acai bes is een kleine donkerblauwe tot paarse bes die gecultiveerd wordt in Zuid-Amerika. De Acai bes is vooral populair geworden in de westerse wereld door de beroemde Dr. Oz die over deze Superfood sprak in de Oprah Winfrey show.

Waarom hebben we niet eerder gehoord van de Acai-bes? De methode die gebruikt word om Acai te preserveren word 'vries-drogen' genoemd. Deze technologie is slechts zo'n 15 jaar beschikbaar en zorgt ervoor dat we ook in Nederland kunnen genieten van de voordelen van Acai.

Na rauwe Cacao is Acai het nummer 2 voedingsmiddel in de wereld dat de meeste anti-oxidanten bevat.
De acai bes zit boordevol vitamines en mineralen. De meest voorkomende zijn:

De voordelen van Acai.
Vitamine B1,B2,B3,
Vitamine C
Vitamine A
Vitamine E
Fosfor
Calcium
Kalium
Vezels
Omega 6 en Omega 9 vetzuren

Hoe te gebruiken?
Acai poeder kan door de smoothie gedaan worden of lekker bij desserts!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bijen Pollen, Raw & BiologischBijenpollen zijn het stuifmeel die bijen verzamelen van bloemen. Bijenpollen worden al eeuwen toegepast in de Chinese geneeskunde als medicijn en zelfs Hippocrates sprak over de genezende werking van bijenpollen.

The most complete food in the world.
Bijenpollen wordt gezien als 1 van de meest complete Superfoods die de natuur te bieden heeft. Bijenpollen bevatten alle 22 essentiële aminozuren, Ze bestaan voor ruim 35% uit proteïnen. Bevatten verschillende vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Ruim 3 % van de elementen van bijenpollen zijn tot op heden niet ontdekt! Wat wel waargenomen wordt, zijn de gezondheidsbevorderende effecten van bijenpollen.

Je huid laten stralen met bijenpollen.
Volgens een rapport van het INC (French Institute of Chemistry) zijn de antibiotische effecten van bijenpollen zo sterk dat ze helpen bij verschillende huidaandoeningen zoals acne, rimpels huidvlekken. Bijenpollen is dus net als rauwe honing de Superfood voor een stralende huid. De enorme hoeveelheid anti-oxidanten en helende enzymen doen namelijk de aanmaak van huidcellen versnellen.

Bijenpollen tegen hooikoorts en allergie.
Bijenpollen kunnen een zeer effectieve rol spelen bij verschillende allergieën. Dr. William G. Peterson gebruikte bijenpollen om de allergieën van ruim 22.000 patiënten te behandelen. Dr. Ulrich Wahn gebruikte bijenpollen bij de behandeling van hooikoorts en astma aan de kinderkliniek van de Universiteit van Heidelberg. Het “Journal of Allergy” rapporteerde dat bij 73% van de patiënten met hooikoorts er een verbetering te constateren van de symptomen van hooikoorts.

Hoe te gebruiken ?
Neem een theelepel bijenpollen in de ochtend of of combineer het met honing. Bijenpollen kunnen beter niet verhit worden om zo de enzymen behouden.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kokosolie
In de jaren 40 is in de VS geprobeerd om dieren vet te mesten met kokosolie. Tot de verbazing van de boeren werden de dieren niet vet, maar slank en actief! Kokosolie zorgt voor een gezonde stofwisseling. Dit bevordert de slanke lijn zonder te letten op de calorieën!De palmboom wordt in het Sanskrit (De taal van het oude India) “kalp vriksa” genoemd, wat ‘de boom van het leven’ betekent. 
De kokosnoot kennen we allemaal, maar weinigen weten dat er van de kokosnoot ook kokosolie gemaakt kan worden. Kokosolie wordt al eeuwen gebruikt door de inheemse tropische volkeren voor een gezonde gesteldheid. Kokosolie wordt gezien als een Superfood vanwege de vele gezondheidsbevorderende eigenschappen en nutritionele waarde. De volkeren rondom de eilanden van de pacifische ocean zien kokosolie zelfs als het medicijn tegen alles. Kokosnoot zit boordevol nutriënten en is rijk aan vezels, vitaminen en mineralen!


Kokosolie, het vet waar je slank van wordt.

In de jaren 40 is in de VS geprobeerd om dieren vet te mesten met kokosolie. Tot de verbazing van de boeren werden de dieren niet vet, maar slank en actief! Dit was niet het effect waar ze op gehoopt hadden en dus gingen ze over op soja en maïs. Vanwege het effect op de schildklier vertragen soja en maïs de stofwisseling waardoor de dieren sneller in gewicht toenemen. Kokosolie zorgt voor een gezonde stofwisseling. Dit bevordert de slanke lijn zonder te letten op de calorieën!Cholesterol en bloedsuiker niveaus normaliseren met kokosolie.
Volgens onderzoek van Dr. Peat, zorgt het eten van kokosolie voor een gezond cholesterol niveau. De kokosnoot etende culturen hebben beduidend lagere cholesterol niveaus dan de mensen in het westen. Kokosolie normaliseert ook de bloedsuiker niveaus van het lichaam en maakt het lichaam weerbaarder tegen stress.Koken met kokosolie voor een gezonde en slanke lijn.
Kokosolie is het beste alternatief om mee te koken. Het is zelfs vele malen gezonder om met kokosolie te koken, dan met boter of olijfolie. Kokosolie is namelijk zeer stabiel van structuur, dit betekent dat de vetten niet rans worden bij verhitting en er ook geen gevaarlijke transvetten gevormd worden. De chemische structuur van plantaardige en dierlijke vetten zijn simpelweg niet geschikt om te verhitten. Kokosolie is het beste alternatief om mee te koken!

Het verschil van kokosolie met andere olieen. 

Het grote verschil van kokosolie met andere olieen en vetten (boter, olijfolie, margarine, soya olie) zit hem in de moleculaire structuur van het vet. Kokosolie bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit middelange keten vetzuren (MCFA). Het grootste gedeelte van het vet dat geconsumeerd word in de westerse samenleving bestaat uit lange keten vetzuren (LCFA). MCFA vetzuren kosten veel minder energie en minder enzymen om te verteren en worden veel sneller door het bloed opgenomen en niet als lichaamsvet opgeslagen.

Verzorg je huid met natuurlijke kokosolie!


Kokosolie wordt ook uitwendig op de huid gebruikt.
Kokosolie kan gebruikt worden als lotion voor de huid, die je huid beschermt en doet stralen. Het is ook uitermate geschikt om als massageolie te gebruiken. Verzorg je huid met natuurlijke kokosolie, zonder chemische en synthetische middelen die veel cosmetica producten wel bezitten.Kokosolie heeft een sterke anti-bacteriële werking en is zelfs goed voor de tanden.
Kokosolie heeft een sterke anti-bacteriële werking. Hierdoor is kokosolie uitermate geschikt voor de verzorging van je tanden. Het is ook een bron van laurinezuur, de belangrijkste anti-virale en anti-bacteriële stof in moedermelk.Onze kokosolie is koud geperst. 

Onze kokosolie is koud geperst met behulp van een centrifugaal proces. Hierdoor verliest onze kokosolie geen nutriënten en heeft ze een overheerlijke smaak en geur. Hoe te gebruiken?

Kokosolie is zeer veelzijdig. Gebruik kokosolie om mee te bakken, braden en zelfs frituren. Smeer kokosolie op je brood als gezonder alternatief op boter en margarine. Het is toe te voegen aan smoothies of gebruik het in de verzorging van je huid en tanden. De aanbevolen hoeveelheid kokosolie ligt op ongeveer 2 tot 4 eetlepels per dag. Kokosolie dient op een donkere koele plek bewaart te worden en hoeft niet in de koelkast.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Cacao nibs zijn kleine brokjes pure, rauwe cacao.
Er zijn geen suikers of smaakversterkers aan toegevoegd.
Cacao, het voedsel van de goden!
Toen de conquistador Cortez terugkeerde naar Spanje in 1528 bracht hij de cacaoboon met zich mee naar Europa. Over cacao drank zei hij het volgende ‘Een goddelijke drank die de weerstand opbouwt en vecht tegen vermoeidheid’.

Boordevol Anti-oxidanten!
Cacao bevat de hoogste concentratie anti-oxidanten van alle voedingsmiddelen in de wereld. Qua gewicht bevat cacao meer anti-oxidanten dan rode wijn, Acai, granaatappel, en Goji bessen bij elkaar opgeteld.

Magnesium, het anti-stress mineraal.
Cacao is de nummer 1 leverancier van magnesium. Magnesium word ook wel het anti-stress mineraal genoemd. Het ondersteunt hart en bloedvaten, het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Magnesium versterkt bovendien het geheugen en het concentratie vermogen. Verder speelt Magnesium een rol bij het vrijmaken van energie uit voeding en het goed functioneren van het zenuwstelsel en de spieren.

Het gemiddelde Westerse dieet is door raffineren en bemesten niet erg rijk aan magnesium, en daarnaast zijn onze opvattingen over dieet, gezondheid en supplementen niet bevorderlijk voor de inname van onze dagelijkse benodigde hoeveelheden magnesium. Klachten als hoofdpijn, migraine, depressie en stress kunnen dus regelmatig veroorzaakt zijn door een tekort aan magnesium.
Cacao poeder

Cacao bonen


Cacao zorgt ervoor dat je je goed voelt!
PEA ( Fenylethylamine) - Ons lichaam produceert PEA wanneer we verliefd zijn. Cacao is het enige voedsel op aarde die deze hoeveelheden PEA bezit. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom chocola gelinkt wordt aan verliefdheid.

Anandamine - Dit is een endorfine die wordt aangemaakt nadat we gesport hebben. Het wordt ook wel het ‘bliss-element’ genoemd. Cacao bevat ‘enzyme inhibitoren’ die de afbraak van van anandamine tegengaan. Dit betekent dus dat door het eten van cacao je je niet alleen goed gaat voelen, maar dat je je ook nog eens langer goed gaat voelen!

Tryptofaan - Dit aminozuur waar Cacao rijk aan is speelt een cruciale rol in de productie van Serotonine.

Serotonine - Cacao is rijk aan Serotonine. Serotonine is de primaire neurotransmitter in het menselijk lichaam en werkt als een schild tegen stress. Mensen met hoge levels serotonine zijn doorgaans de positieve mensen die zich altijd goed voelen!
Cacao pasta
Geen suikers aan toegevoegd,
Geen smaakversterkers, Geen conserveermiddelen.
Gewone pure echte chocola. De smaak is wel even wennen.


Zeer goed voor het bloed.
Cacao bevat koper en grote hoeveelheden ijzer. 10 gram cacao levert al voldoende ijzer om aan uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te voldoen. Ook bevat cacao Chroom, dit mineraal helpt bij het balanceren van de bloedsuikerspiegel en onderdrukt het hongergevoel. Deze mineralen zijn essentieel voor gezond bloed.

En verder?
Zink - Cacao is ook een goede bron van zink. Zink speelt een belangrijke rol bij het imuunsysteem, de lever en de huid.
Vitamine C - Verder bevat 30 gram cacao 21% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine C.
Vezels - de vezels in cacao zijn perfect voor het menselijk spijsverteringssysteem

Hoe te gebruiken ?
30 gram cacao per dag is al genoeg om de effecten van cacao te ervaren.

Cacao is op verschillende manieren te gebruiken! De Cacao Nibs zijn bijvoorbeeld perfect om toe te voegen aan smoothies, yoghurt, muesli of als broodbeleg. Heerlijke stukjes chocola als ontbijt!

De cacaobonen kunt u als natuurlijke vervanger gebruiken voor vitaminesupplementen ! Een veel beter alternatief omdat het lichaam supplementcapsules vaak minder goed opneemt.
Elke dag 10 bonen om aan uw dagelijks benodigde nutriënten te komen! Of gewoon lekker in combinatie met andere gedroogde vruchten en noten.


De cacaopoeder kunt u over de pindakaas strooien voor een heerlijke chocolade smaak, toevoegen aan smoothies, shakes, yoghurt of uw toetjes.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Cacao boter
is fantastisch voor de huid. Veel cosmetische producten hebben zelfs cacaoboter als basis.

Wanneer cacaobonen gemalen worden ontstaat er cacaoboter. Cacaoboter is zeer rijk aan verschillende mineralen, vitamines en boordevol anti-oxidanten.


Verwen je huid met cacaoboter.
Cacaoboter is fantastisch voor de huid. Veel cosmetische producten hebben zelfs cacaoboter als basis. Omdat aan onze cacaoboter geen additieven zijn toegevoegd en ze in het maalproces niet verhit is, zijn alle nutriënten nog behouden gebleven. Cacaoboter kan gebruikt worden om je huid te hydrateren, of je huid te laten stralen en zacht en soepel te doen aanvoelen. Doordat de huid 60% absorbeert van wat er op gemeerd wordt, worden de nutriënten direct door de huidcellen opgenomen.

Geef je smoothies een heerlijke romige chocolade smaak.
Deze Cacaoboter is van een uitmuntende kwaliteit en is geschikt om te eten. Je kunt het door je smoothies en desserts doen of gebruiken om je eigen chocola te maken. Ze heeft een romige pure chocolade smaak.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hennep zaad
The most perfect perfect food in the world.
Hennep zaad is 1 van de populairste Superfoods. Omdat hennepzaad perfect te verteerbaar is door het menselijk lichaam en ook nog eens een enorme hoeveelheid nutriënten, essentiële vetzuren, en meer dan 20 verschillende mineralen bevat, wordt hennepzaad ook wel ‘The most perfect food in the world’ genoemd. Hennep zaad is een zeer complete bron van proteïnen en bevat een perfecte ratio tussen de Omega 3 en Omega 6 vetzuren. Hennepzaden bevatten alle essentiële aminozuren en essentiële vetzuren die nodig zijn voor het menselijk lichaam!

Goed voor hart en bloedvaten.
Uit een studie van Washington University in Seattle blijkt dat maandelijks gebruik van 5,5 gram Alfalinozuur (ALA) het risico op een hartinfarct met 50% vermindert.Eiwitten en Edestin
Hennep bestaat voor 35% uit eiwitten. Eiwitten worden gezien als de bouwstenen van spieren. Doordat de kwaliteit van (dierlijke) voedingen met een hoog eiwitgehalte aan het afnemen is (door hormonen, kunstmest, pesticide) kan hennep als perfect alternatief fungeren voor sporters die een eiwitrijk dieet volgen. De eiwitten in Hennep bestaan voor 65% uit Edestin. Edestin is afgeleid van het Griekse woord "edestos' wat 'eetbaar' betekent. Edestine versterkt de vorming van het lichaamseigen gammaglobuline; een belangrijke bouwsteen voor het imuunsysteem, die anders alleen maar als synthetische medicatie beschikbaar is.


Omega 3 en Omega 6.
Hennep zaad bevat de Omega 3 (ALA) en Omega 6 (LA en GLA) vetzuren in de perfecte verhouding (3:1) voor opname door het lichaam. Veel van de vitaminesupplementen die verkocht worden hebben weinig zin omdat het lichaam deze supplementen niet goed opneemt.


Een Superfood rijk aan vitaminen en mineralen.
Hennepzaad is rijk aan de volgende mineralen en vitamines:

Fosfor

Calcium
Kalium

Silica

Magnesium

Zink
Vitamine E, C, B1, B2, B3, B6Hoe te gebruiken?
Hennepzaden zijn perfect om te eten als snack. Of mix het in de salade, voeg het toe aan de rijst. Gebruik het in uw bakproducten, voeg het toe aan de yoghurt, kwark of onbijtgranen. Het kan in de smoothies of shakes gedaan worden of er kan hennepmelk van gemaakt worden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Chlorella
staat er net als Spirulina om bekend de toxische stoffen in het lichaam te verminderen. Het is in staat de lever te reinigen van verschillende metalen, pesticiden, alcohol en andere toxische stoffen. Ook stimuleert Chlorella de aanmaak van witte bloedcellen.

Chlorella is een eencellige zoetwater alg die grotendeels bestaat uit een celkern en chlorofyl. Chlorella is zeer rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Chlorella ondersteunt de stofwisseling en versterkt het imuunsysteem. Het bevat de hoogste concentratie chlorofyl van alle voedingen in de wereld. Chlorella bestaat voor maarliefst 60% uit eiwitten, het kan dus een perfect alternatief bieden voor mensen die een eiwittentekort hebben.

De Chlorella Growth Factor.
Wat Chlorella zo bijzonder maakt is de Chlorella Growth Factor (CGF). Chlorella is namelijk een alg die zich verviervoudigd elke 20 minuten. Chlorella heeft dan ook een enorm helende werking op het menselijk lichaam. Het zorgt ervoor dat de lactobacteriën in de darmen 2x zo snel groeien, versterkt het imuunsysteem en beschermt tegen vrije radicalen. Chlorella helpt ook beschadigde zenuwcellen te herstellen en wordt zelfs gebruikt bij de behandeling van alzheimer patiënten.

De Superfood om te detoxen!
Chlorella staat er net als Spirulina om bekend de toxische stoffen in het lichaam te verminderen. Het is in staat de lever te reinigen van verschillende metalen, pesticiden, alcohol en andere toxische stoffen. Ook stimuleert Chlorella de aanmaak van witte bloedcellen.

Hoe te gebruiken?
Chlorella poeder kan net als Spirulina toegevoegd worden aan shakes , smoothies, yoghurt of salades. 3 gram Chlorella per dag is een goede hoeveelheid. Een theelepel is ongeveer 5 gram.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Goji bessen, fontein van de jeugd.Goji bessen vervullen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunde. 

De Goji bes wordt vanwege zijn exceptionele nutritionele waarde, fantastische smaak en gezondheidsbevorderende eigenschappen al ongeveer 5000 jaar verbouwd door de Chinezen, Mongolen en Tibetanen. 
 


Lang en gezond leven.

De chinezen geloven er sterk in dat Goji bessen levensverlengende eigenschappen heeft. 
Het schijnt dat de beroemde Li Qing Yuen, dankzij het nuttigen van Goji bessen en Gingseng de leeftijd van 252 jaar (1678-1930) heeft bereikt. Li Qing Yuen at elke dag een kom Goji bessen soep en is de meest bekende gedocumenteerde zaak betreffende een extreem lang leven tot nu toe. Zelfs als zijn extreem lange leven van 252 jaar slechts een mythe is, toont het wel aan dat er een verband wordt gemaakt in de Chinese cultuur tussen een lang leven en Goji bessen.Goji bessen bevatten meer dan 20 mineralen en maar liefst 18 amino-zuren.
Goji is rijk in:

Zink 

IJzer

Calcium

Germanium

Selenium

Fosfor

Vitamine B1, B2, B6, E

Beta-Caroteen (Meer dan in wortels!)
 


Anti-Aging met Human Growth Hormone

Een 70-jarige produceert ongeveer 10% van de hoeveelheid HGH als een 20-jarige. Deze vermindering in productie van HGH loopt parallel aan fysieke afbraak, lager energie niveau, zwakkere spieren, en een tendens van het lichaam om meer vet op te slaan. De Goji bes is het enige voedsel waarvan bekend is dat een secretagogue is, dit is een natuurlijke substantie die de productie van HGH stimuleert. Hoe te gebruiken?

Heerlijk als tussendoortje, yoghurt, ontbijtgranen, smoothies of rijst.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

De Goji bes van Zuid-Amerika.Inca bessen worden door de liefhebbers gezien als de Goji bes van Zuid-Amerika. De Inca bes heeft ook een eeuwenoude geschiedenis en is 1 van de verloren gewassen van de oude Inca’s. Ze bestaan voor maar liefst 16% uit eiwitten (wat zelfs meer is dan de Goji bes) en zijn qua uiterlijk te vergelijken met rozijnen. Ze hebben een zoetzure smaak die men niet snel vergeet.

Inca bessen, de natuurlijke multi-vitaminen.
Inca bessen zitten boordevol vitaminen. Ze bevatten Vitamine A, C, B1, B2, B6 en zelfs B12! Deze heerlijke gedroogde vruchten zijn dus de perfecte manier om aan je dagelijkse vitamines te komen. En ze smaken ook nog eens goed!

Inca bessen, een goede bron van bio-flavoiden
Vitamine P is een relatief nieuw ontdekte vitamine. Het is een term om de bio-flavoiden te beschrijven. Dit zijn pigmenten,enzymen en moleculen die beschermende eigenschappen hebben. Ze helpen ook bij het voorkomen van mutaties in het DNA. Vitamine P heeft een katalyserend effect op de werking van Vitamine C, dit houdt in dat ze de werking en opname van Vitamine C versterkt.

Hoe te gebruiken?
Inca bessen zijn perfect om te mixen met ontbijtgranen, yoghurt, jams, rijst, salades of gewoon als tussendoortje!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lucuma poederLucuma is een exotische vrucht die groeit rondom het Andes gebergte in Zuid Amerika. Lucuma word ook wel het “goud van de Inca’s” genoemd. Lucuma is zeer populair in Zuid Amerika , waar het zelfs populairder is als ijssmaak dan chocola en vanille.

Lucuma is het perfecte alternatief voor suiker in uw bakproducten.
Lucuma is zeer rijk aan:
-Beta-Caroteen
-Vitamine B3
-IJzer

Hoe te gebruiken?
Lucuma kan worden toegevoegd aan dranken, smoothies, desserts, dressings of yoghurt. Het kan vooral gebruikt worden in verschillende bakproducten.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Maca, het geheim van de Inca'sVolgens een oude legende uit de de Inca oudheid aten de Inca strijders Maca voordat ze ten strijde trokken, dit zou hen enorme krachten geven tijdens de strijd. Maar het was ze verboden om voor het enteren van de veroverde stad Maca te eten. Dit om de vrouwen te beschermen voor de seksuele driften van de Inca Strijders.

Adaptogenen & Stress

Maca is een adaptogeen. De term adaptogeen werd 50 jaar geleden voor het eerst gebruikt door de Russische onderzoeker Lazarev. Hij beschrijft dat adaptogenen het lichaam leren om te gaan met stress. Adaptogenen stimuleren de hormoonproductie, hebben een natuurlijk anabool effect en verhogen het libido. Verder zorgen ze voor balans en stabilisatie van het zenuwstelsel, cardiovasculair systeem en het spierstelsel.


Maca heeft een natuurlijk libido verhogend effect! 

Maca word al eeuwen medicinaal toegepast in Zuid-Amerika om de vruchtbaarheid van mens en dier te verhogen. En volgens Peruviaans onderzoek heeft Maca een verbeterend effect op het geheugen. Volgens onderzoek van Dr. Gloria Chacon de Popovici zorgt Maca voor verhoging in energie, vitaliteit en libido. Onderzoek in de VS op dieren heeft aangetoond dat hoe meer Maca de dieren consumeerden, hoe sterker en seksueel actiever ze werden

Garry F. Gordon, de voormalig president van the American College for Advancement in Medicine noemt Maca zelfs ‘Het natuurlijke viagra’.

Proteïnerijk, dus perfect voor sporters.
Maca bevat 5 keer meer proteïnen dan aardappelen en 4 keer meer vezels. Gedroogde Maca bestaat voor ongeveer 60% uit koolhydraten, 8% aan vezels en 10% aan proteïnen. Het sluit dus perfect aan op een proteïne-rijk dieet.Maca, een Superfood met vele voordelen.
Maca bezit verschillende macro en micro nutriënten, waaronder 31 verschillende mineralen die de cellulaire structuur en het functioneren van het lichaam ondersteunen. 
Het is rijk in:
Calcium
Magnesium
Kalium
Zwavel
IJzer
Zink
Jodium
Koper
Selenium
Mangaan
Silicium
Vitamine B1, B2, C en E.
Boordevol voedingsvezels Hoe te gebruiken?

Maca kan toegevoegd worden aan desserts, melk, yoghurt, jam, pindakaas, smoothies, soep, shakes of in combinatie met Cacaopoeder. Maca en Cacao hebben een unieke affiniteit en geschiedenis met elkaar.

Maca is een krachtig voedsel en dient met respect gegeten te worden. Vooral in het begin is het af te raden om meer dan 1 eetlepel Maca per dag te consumeren. Het aanbevolen dagelijks gebruik is ongeveer 3-5 gram. De beste resultaten worden behaald door bv. 3 weken Maca te gebruiken en dan 1 week niet, dan weer 3 weken wel, etc.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mesquite
Nog een geweldige zoetmaker uit Zuid Amerika! Mesquite wordt al eeuwenlang gegeten door de inheemse culturen van Zuid-Amerika. De zoete moutachtige smaak doet denken aan een combinatie van melasse en caramel.

Mesquite is net als Lucuma het perfecte alternatief op suiker in uw bakproducten.
Mesquite is rijk aan
Proteinen
Calcium,
IJzer,
Zink,
Kalium,
Magnesium
En het aminozuur lysine.
Mesquite bevat een laag gehalte aan suikers maar heeft een hoog gehalte aan voedingsvezels!
Mesquite is een zeer laag glysemisch zoetmiddel

Hoe te gebruiken?
Gebruik het als kruid voor uw gerechten of voeg het toe aan uw smoothies, yoghurt en desserts! Voor uw bakproducten is Mesquite samen met Lucuma het alternatief op suiker!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pompoenzaden
De Indianen in Noord-Amerika waren 1 van de eerste volkeren die Pompoenzaden medicinaal gebruikten. De Indianen gebruikten Pompoenzaden vooral als middel tegen nierklachten en parasieten.

Nierstenen voorkomen met pompoenzaden.
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat Pompoenzaad de productie van calciumoxalaat helpt voorkomen. 85% van nierstenen bestaat uit calciumoxalaat. Pompoenzaden verminderen de substanties die verantwoordelijk zijn voor de vorming van steentjes in het urine en vermeerderen de substanties die nierstenen helpen voorkomen. De specifieke elementen in Pompoenzaden die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn nog niet ontdekt. Maar het lijkt erop dat de Indianen in Noord-Amerika niet voor niets Pompoenzaden gebruikten bij de behandeling van nierproblemen.

Cholesterol verlagen met Pompoen zaden.
Pompoenzaden zijn zeer rijk aan fytosterolen. Fystosterolen spelen een zeer belangrijke rol bij het verlagen van LDL Cholesterol

Een Superfood met vele voordelen.
Pompoenzaden zijn zeer gezond voor het menselijk lichaam. Ze zijn een bron van koolhydraten, aminozuren, onverzadigde vetzuren en zitten boordevol eiwitten. Pompoenzaden zijn rijk aan de 4 belangrijkste mineralen; ijzer, zink, calcium en magnesium. Verder bevatten Pompoenzaden Kalium, Vitamine B,C,D,E en K.

Hoe te gebruiken?
Doe ze door de salades, of door de yoghurt samen met Hennepzaden en Chiazaden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rauwe honing
Verschillende bronnen tonen aan dat honing al duizenden jaren als natuurlijk geneesmiddel en versterking van het imuunsysteem wordt gezien.

Wat hebben de oude Grieken, de oude Egyptenaren, Chinezen en Romeinen in gemeen met elkaar? Al deze oude volkeren erkenden de helende werking van honing. Bronnen tonen aan dat honing al duizenden jaren als natuurlijk geneesmiddel en versterking van het imuunsysteem wordt gezien.

De wijze Pythagoras stond erom bekend elke dag een klein beetje honing te nuttigen. Tijdens de vroegere Olympische spelen werd honing prominent gebruikt als voedsel en voor de verzorging van de huid.

Waarom Rauwe Honing? 

De honing die verkrijgbaar is in de supermarkt is dikwijls gepasteuriseerd. Dit verhitten zorgt ervoor dat die honing haar helende en anti-bacteriële enzymen verliest. Ook wordt veel van die honing gemixt met andere honing, vaak is niet te zien waar deze andere honing vandaan komt en of er pesticide of suiker gebruikt is bij de productie!

Rauwe Vytina Honing
Het is tegenwoordig moeilijk om aan kwaliteitshoning te komen vanwege de industrie en het vele gebruik van pesticiden. Onze rauwe honing komt van iets ten zuiden van Vytina, Griekenland. De bijenhouders zijn ver verwijderd van de industrie en er worden geen pesticiden gebruikt in de omgeving. Onze Vytina honing heeft een overheerlijke smaak met een vleugje vanille. De honing zit boordevol mineralen en vitaminen en wordt vooral door de lokale bevolking gebruikt vanwege de antiseptische werking op de luchtwegen. De honing is hierom sterk aan te raden aan mensen met slechte adem.

Hoe te gebruiken?
Smeer honing op je brood of doe het door je yoghurt als overheerlijke zoetmaker! De combinatie met kaneel is al helemaal een wondermiddel! Wat ook heel verstandig is, is om honing in de thee te gebruiken als gezonder alternatief voor suiker! Wanneer je honing medicinaal wilt gebruiken is het aan te raden 40 minuten voor en 40 minuten na de consumptie van de honing niets te eten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Himalayazout Zout, Essentieel voor leven
Zout wordt al eeuwenlang gezien als een waardevol en bijzonder element. Hippocrates stond erom bekend regelmatig gebruik te maken van zout in zijn heling methodes. Wat mensen niet weten is dat het meeste keukenzout of tafelzout voor 98% bestaat uit natrium chloride en voor 2% uit andere (schadelijke) chemicaliën.

Het verschil met ‘gewoon’ keukenzout.
Verder wordt keukenzout tijdens de productie op hoge temperaturen verhit wat resulteert in een verandering van de chemische compositie van het zout. Alle mineralen die in zout zitten worden op een chemische manier ‘gezuiverd’ waardoor tafelzout geen nutriënten meer bevat en het in verhouding veel meer natrium chloride heeft. Het overschot van natrium chloride zorgt ervoor dat het lichaam veel harder moet werken om het overschot te verwerken. Het gebruik van gewoon keukenzout wordt dan ook niet voor niets gelinkt aan aandoeningen als cellulitis, reuma en nierstenen.

Waarom Himalayazout?
Himalaya zout is ongeraffineerd en bevat ruim 84 verschillende nutriënten die in keukenzout niet meer te vinden zijn. Er is niet op een chemische manier mee geknoeid en het komt regelrecht van het Himalaya gebergte.

Hoe te gebruiken?
Vervang het gebruik van keukenzout door Himalayazout. Je kunt de fijne gebruiken die meteen gebruikt kan worden of de grove die je in een zoutmolen kunt plaatsen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

De Camu Camu bes groeit in Zuid Amerika en bevat volgens schattingen wel 30 keer zoveel vitamine C als Sinaasappelen! De inheemse Amazones plukten de Camu Camu bessen in het seizoen en droogden de bessen om ze vervolgens als medicijn-poeder de rest van het jaar te gebruiken.

De nummer 1 leverancier van vitamine CEr bestaat geen voedsel op aarde die zulke enorme hoeveelheden Vitamine C bevat als de Camu Camu bes. De Camu Camu bes groeit in Zuid Amerika en bevat volgens schattingen wel 30 keer zoveel vitamine C als Sinaasappelen! De inheemse Amazones plukten de Camu Camu bessen in het seizoen en droogden de bessen om ze vervolgens als medicijn-poeder de rest van het jaar te gebruiken.


Traditioneel werd de Camu Camu bes gebruikt:
-Om het imuun systeem te versterken
-Een gezonde en mooie huid
-Infecties tegen te gaan
-Conditie van de luchtwegen te verbeteren

Onze Camu Camu poeder is een 100% biologisch en natuurlijk product zonder synthetische toevoegingen.
De Camu Camu bes is een goede bron van de volgende stoffen:
-Beta-Caroteen
-Calcium
-Kalium
-IJzer

Hoe te gebruiken?
Een hoeveelheid van 1 theelepel is meer dan voldoende v oor bijvoorbeeld in Smoothies, In desserts, Yoghurt.
Koel en droog bewaren.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spirulina, De proteïne koningin.
Spirulina is een alg die in zoutwater groeit en behoort tot de basis van de voedselketen. Volgens oude bronnen werd Spirulina al gegeten door de Azteken rondom het Texcocomeer. Spirulina bestaat voor maar liefst 60 tot 70% uit eiwitten! Dit maakt Spirulina de food met de hoogste concentratie van eiwitten in de wereld!

Veel vegetariërs en veganisten kampen met een eiwittekort. Vanwege de hoge concentratie eiwitten is Spirulina een perfect alternatief om aan de benodigde eiwitten te komen. Doordat de kwaliteit van (dierlijke) voedingen met een hoog eiwitgehalte aan het afnemen is (door hormonen, kunstmest, pesticide) kan Spirulina net als Hennep als perfect alternatief fungeren voor sporters die een eiwitrijk dieet volgen.

Spirulina bevat ‘complete’ eiwitten. Dit betekend dat ze alle 8 amino-zuren bevat. De eiwitten in Spirulina worden 4x zo goed opgenomen als eiwitten in rundvlees. Omdat Spirulina per gram 3x zoveel eiwitten bevat als rundvlees, betekend dit feitelijk dat je lichaam per gram Spirulina, 12x meer eiwitten opneemt dan rundvlees.

De Superfood om te detoxen!
Spirulina staat er net als Chlorella om bekend de toxische stoffen in het lichaam te verminderen. Verder hebben ze een beschermend effect op de nieren en lever.

Spirulina en het effect op het bloed en het imuunsysteem
Spirulina bevat boordevol ijzer en Chlorophyll. Beide nutriënten spelen een belangrijke rol bij de gezondheid van het bloed. Spirulina heeft een zeer positief effect op het imuunsysteem.

Spirulina, niet voor niets een Superfood.
Spirulina bevat alle 8 essentiële aminozuren!
Kalium
Calcium
Chroom
Koper
IJzer
Magnesium
Mangaan
Fosfor
Selenium
Zink
Vitamine A, B1, B6, E en K
Is rijk aan GLA
Bevat meer ijzer dan Spinazie!
Bevat meer Beta-Caroteen dan wortels!
Boordevol Anti-Oxidanten

Hoe te gebruiken?
Spirulina is makkelijk toe te voegen aan Smoothies, Sapjes, of Salades.
De aanbevolen hoeveelheid bij normaal gebruik is 6 tot 10 gram per dag,hoewel er geen maximum is.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tarwegras
bevat een hoge hoeveelheid chlorofyl, 20 verschillende aminozuren, verschillende enzymen, vitaminen en ruim 90 verschillende mineralen. Het is dan ook duidelijk waar olifanten de nutriënten vandaan halen.

Tarwegras is het jonge gras van de tarweplant. Tarwegras bevat een hoge hoeveelheid chlorofyl, 20 verschillende aminozuren, verschillende enzymen, vitaminen en ruim 90 verschillende mineralen. Het is dan ook duidelijk waar olifanten de nutriënten vandaan halen.


De populariteit van tarwegras begon in 1958 toen Dr. Ann Wigmore onderzoek deed naar de helende eigenschappen van verschillende planten. Ze deed dit onderzoek aan de “Hippocrates Health Institute” in Boston. Tarwegras was vanwege de hoge hoeveelheid nutriënten haar favoriet.

Tarwegras zit boordevol met Chlorofyl.
Tarwegras bestaat voor ruim 70% uit chlorofyl. De gezondheidsbevorderende eigenschappen van chlorofyl zijn talrijk. Het is goed voor het bloed, heeft een deodoriserende werking en is anti-bacterieel.

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Eiwitten zijn op hun beurt de bouwstenen van spieren. Aminozuren zijn essentieel voor de spieropbouw. Tarwegras poeder bevat 20 verschillende aminozuren.
Tarwegras is onder andere rijk aan:
Calcium
Magnesium
Kalium
IJzer
Beta-Caroteen

Hoe te gebruiken?
Tarwegras poeder kan toegevoegd worden aan shakes, smoothies en salades

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stevia Poeder
Stevia poeder is gemaakt van de bladen van de Stevia plant. Deze kleine bladen zijn zeer zoet en bevatten geen calorieën. De Guarani indianen gebruiken Stevia al vele eeuwen om hun thee en voedsel te zoeten. Stevia wordt vandaag de dag al vele jaren in Zwitserland, Canada en Japan geconsumeerd als zoetstof. Het is dan ook een perfect alternatief op witte suiker.

Een veel beter alternatief op suiker en aspartaam.
Stevia doet je bloedsuiker niveau niet pieken en houd je bloedsuiker niveaus stabiel. Hierdoor heb je niet een hunkering naar ‘meer suiker’. Omdat stevia geen calorieen bevat en niet dezelfde belasting vormt voor de stofwisseling als suiker, is het de ideale zoetmaker voor mensen met overgewicht.

Vele synthetische zoetjes als aspartaam en sucralose zijn zeer schadelijk voor het lichaam en verantwoordelijk voor veel vele ziektes en aandoeningen die we in onze westerse samenleving kennen.

Stevia en haar effect op de bloedruk en bloedsuikerspiegel.
Prof.dr. Jan Geuns heeft jarenlang onderzoek gedaan naar Stevia en haar effecten en zegt “Stevia verlaagd de bloeddruk bij personen met hypertensie en de bloedsuikerspiegel bij personen met diabetes type 2. Het verhoogt ook de insulinegevoeligheid, remt huidkankers af en voorkomt aderverkalking. Bovendien zijn er geen neveneffecten bekend”.

Stevia is niet schadelijk voor je tanden.
Stevia is in tegenstelling tot suiker niet schadelijk voor je tanden en veroorzaakt geen cariës. Stevia biedt mondbacteriën namelijk geen voedingsbodem. En volgens Prof.dr Geuns, helpt het zelfs ter voorkoming van gaatjes. Het is dan ook niet voor niets dat Stevia in sommige landen verwerkt wordt in tandpasta.

100% natuurlijk product.
Stevia is van nature rijk aan verschillende mineralen als Calcium, Magnesium, Zink, Vitamine A, Vitamine C. 
De Guarani Indianen gebruikten Stevia in medicinale thee om de klachten van maagzuur en diarree te verminderen. Ook zou Stevia verschillende farmaceutische effecten hebben. Onze rauwe groene stevia poeder is een 100% natuurlijk product.

Hoe te gebruiken?
Stevia kan gebruikt worden als een alternatief op suiker. Hoewel we het drinken van koffie niet aanraden, raden we het gebruik van suiker helemaal af. Stevia kun je dan ook in je koffie of thee gebruiken. Ook kun je Stevia poeder in je smoothies of bakproducten gebruiken. Let wel op, Stevia is zeer zoet, dus een hele kleine hoeveelheid is vaak meer dan voldoende.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Chia, Krachtig en energiek afslanken.Chia zaad werd eeuwenlang gegeten door Maya’s, Azteken en de Inca’s. Chia is een zeer krachtige Superfood. “Chia” betekent zelfs letterlijk “Kracht” in de oude Maya taal. Het werd gezien als "lopers voedsel" omdat de boodschappers een hele dag konden rennen dankzij de energie die geleverd werd door de Chia zaden.

Chia zaad bevat boordevol Omega 3 vetzuren.
Geen enkele plantaardige bron bevat zoveel Omega 3 vetzuren als het Chia zaad. De omega 3 vetzuren zijn de zogenaamde ‘goede’ vetten waar niet zo makkelijk aan te komen is in het Westers dieet en zitten in bijvoorbeeld vis. Omega 3 vetzuren zijn de grootste bron van DHA 
(Docosahexaenoc acid). Het interessante hieraan is dat de hersen-celmembranen voor het grootste gedeelte bestaan uit deze vetzuren. Hierop zijn dan ook de conclusies gebaseerd dat Omega vetzuren (EFA’S) de cognitieve functies verbeteren, zoals een beter vermogen tot concentratie, een beter geheugen, etc.

Voeding voor een slanke lijn.
Chia zaden zijn het perfecte voedsel als je wilt afvallen. Chia zaad absorbeert namelijk tot 9 keer zijn lichaamsgewicht aan water. En vanwege het makkelijke gebruik en de enorme hoeveelheden vezels doet Chia je een vol en verzadigd gevoel geven. 100 gram Chia zaden bevat slechts 137 calorieën terwijl het maar liefst 4 gram aan proteïnen oplevert en 11 gram aan vezels.

Chiazaad vertraagt de opname van complexe koolhydraten. 

Doordat Chia zoveel water absorbeert zorgt het er ook voor dat het de opname van koolhydraten vertraagd. Dit houdt in dat de omzetting in het lichaam van koolhydraten naar suikers. Dit resulteert in minder pieken in de bloedsuiker niveau’s en minder trek in zoetigheid. Met stabiele bloedsuiker niveau’s heb je minder dat honger gevoel en hogere energie niveau’s. Je wint dus op 2 manieren.

Sterke botten en tanden met Chiazaad.
Doordat de kwaliteit van melk als Calcium leverancier sterk ter discussie staat vanwege vele wetenschappelijk artikelen, is Chiazaad een zeer goed alternatief. Chia is niet alleen rijk aan Calcium, maar ook rijk aan het mineraal Borium. Borium versterkt de opname van Calcium door het lichaam. De Calcium die afkomstig is uit zaden is veel fijner van textuur (en beter opneembaar door het menselijk lichaam!) dan de Calcium uit zuivel. Ook zijn er geen sporen van antibiotica, hormonen etc. bij een plantaardige bron van Calcium.

Het perfecte voedsel om je slank, energiek en gezond te houden.
Chiazaad bestaat voor maarliefst 23% aan proteïnen.Verder is Chiazaad rijk aan Magnesium, Vezels, Calcium, IJzer (3x meer dan spinazie!) en Anti-Oxidanten.

Hoe te gebruiken?
Chia zaad is erg veelzijdig! Het kan toegevoegd worden aan jam, yoghurt, gerechten, soep, brood, rijst, of aan je smoothies!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mulberries
een gezonde snack boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten.

Mulberries (ook wel Moerbijen genoemd) zijn het fruit van de Morus boom. Ze worden al eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde bij het versterken van het imuunsysteem. Ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen en anti-oxidanten en bevatten hoge niveau’s van ijzer en vezels.


Mullberries voor gezond bloed.
In de chinese geneeskunde worden mulberries gezien bloed tonic. Dit betekent dat ze het bloed zuiveren en de aanmaak van rode bloedcellen stimuleren. Ook ondersteunen ze de bloedcirculatie, verlagen ze een te hoge bloeddruk, en maken ze het lichaam minder vatbaar voor bloedklonteringen en beroertes.

Hoe te gebruiken?
Mulberries zijn de perfecte snack voor onderweg of thuis. Ook kun je ze toevoegen aan je ontbijtgranen of yoghurt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Reishi paddestoel poeder
De Reishi paddestoel heeft een bijna legendarische status in de oosterse wereld. Taoisten noemen Reishi het ‘elixer der onsterfelijkheid’ of ‘het medicijn van koningen’. Deze benamingen worden niet voor niets gegeven aan de Reishi paddestoel, aangezien de Reishi paddestoel al 2000 jaar wordt toegepast in de Chinese geneeskunde. Reishi moet niet gezien worden als een Superfood maar als een Superherb.

Reishi paddestoel is een adaptogeen.
De term adaptogeen werd 50 jaar geleden voor het eerst gebruikt door de Russische onderzoeker Lazarev. Hij beschrijft dat adaptogenen het lichaam leren om te gaan met stress. Adaptogenen stimuleren de hormoonproductie, hebben een natuurlijk anabool effect en verhogen het libido. Verder zorgen ze voor balans en stabilisatie van het zenuwstelsel, cardiovasculair systeem en het spierstelsel.Waar wordt Reishi paddestoel voornamelijk voor toegepast?
Reishi wordt voornamelijk gebruikt voor versterking van het imuunsysteem. In de Chinese geneeskunde werd het toegepast bij de behandeling van de lever. Mensen die lijden aan slapeloosheid, hoge niveau’s van stress en hoge bloeddruk kunnen enorm veel baat hebben bij het gebruik van Reishi paddestoel poeder.

Hoe te gebruiken?
Reishi dient met respect gegeten te worden. Gebruik geen Reishi wanneer je zwanger bent, te lage bloeddruk hebt, of aan andere medicijnen bent. Het is verstandig in deze gevallen te overleggen met je arts voordat je Reishi gaat gebruiken. Verder is het niet aan te raden Reishi langer dan 4 maanden continu te gebruiken in je dieet. De maximale hoeveelheid per dag zit is 6 tot 12 gram.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ginseng
is een wortel die groeit in verschillende delen van Azie waaronder China, Korea en Siberie. Het wordt al duizende jaren toegepast in de Chinese geneeskunde en wordt gebruikt als tonic voor verschillende gezondheidskwaaltjes. Zelfs zouden we Ginseng niet zozeerf als een Superfood kwalificeren, maar als een Superherb.

Ginseng heeft een lange en rijke historie en wordt vooral toegepast om de energieniveau’s te verhogen. Het is zeer effectief tegen stress en vermoeidheid. De botanische naam Panax, betekend ‘alles genezend’ in het oud Grieks.

Ginseng is de Superherb tegen overgewicht.

Volgens een artikel in het “Phytotherapy Research Journal” zorgen de Ginsenosiden in Ginseng ervoor dat de lichaamscellen minder snel energie opslaan als vet. “Pytotheraphy research” heeft nog een onderzoek gepubliceerd; het effect van wilde ginseng op op zwaarlijvige muizen werd getest. De muizen kregen 4 weken lang een bepaalde hoeveelheid ginseng gevoerd. De resultaten waren dat de muizen een lager lichaamsgewicht hadden en dat de bloed glucose niveaus van de muizen gedaald waren, ten opzichte van de muizen die geen 
Ginseng kregen.

Ginseng is net als Reishi en Maca een adaptogeen.

De term adaptogeen werd 50 jaar geleden voor het eerst gebruikt door de Russische onderzoeker Lazarev. Hij beschrijft dat adaptogenen het lichaam leren om te gaan met stress. Adaptogenen stimuleren de hormoonproductie, hebben een natuurlijk anabool effect en verhogen het libido. Verder zorgen ze voor balans en stabilisatie van het zenuwstelsel, cardiovasculair systeem en het spierstelsel.

Hoe te gebruiken

Een normale dosis ginseng is ongeveer 2-6 gram per dag. Let wel op! hoge hoeveelheden ginseng kunnen bloeddruk verhogen, slapeloosheid veroorzaken, hoofdpijn en andere bijwerkingen. Ginseng wordt sterk afgeraden bij mensen met nierproblemen en moet niet samen met andere medicijnen gebruikt worden. Vrouwen die zwanger zijn mogen geen gebruik maken van dit kruid.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Walnoot boter
Al het goede van walnoten, in je salades op brood of als dip! Het perfecte alternatief op pindakaas!

WalnotenWalnoten worden al eeuwen gezien als symbool van wijsheid. De vraag is dan ook of de natuur ons iets probeert duidelijk te maken met de bijzondere vorm van walnoten. Afgezien van het feit dat ze op hersenen lijken, zitten ze ook nog eens vol met omega 3 vetzuren, de bouwstenen van de hersencellen.

Een gezonder alternatief op pindakaas.
Walnootboter is het perfecte alternatief op pindakaas. Uiterst voedzaam maar ook lekker. Je kan het op je brood smeren of als dressing in salades.

Rauwe Walnootboter
Deze heerlijke notenboter is gemaakt van biologische walnoten uit Servie en Bulgarije. De notenboter is niet verhit waardoor de nutriënten niet verloren zijn gegaan. Boordevol vitaminen en eiwitten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Amandel boter
Al het goede van amandelen, in je salades op brood of als dip! Het perfecte alternatief op pindakaas!

Deze notenboter is gemaakt van Amandelen. Ze is uiterst voedzaam en zit boordevol met eiwitten. Deze Amandelboter is niet verhit waardoor alle nutriënten behouden zijn gebleven en is van biologische oorsprong.


Een gezonder alternatief op pindakaas.
Amandelboter is net als walnootboter en pompoenzaadboter een perfect alternatief op pindakaas. Uiterst voedzaam maar ook lekker. Je kan het op je brood smeren of als dressing in salades.

Rauwe Amandelboter
Deze heerlijke notenboter is gemaakt van biologische amandelen uit Servie en Hongarije. De notenboter is niet verhit waardoor de nutriënten niet verloren zijn gegaan. Boordevol vitaminen en eiwitten.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pompoenzaad boter
Deze notenboter is gemaakt van pompoenzaden en dat maakt deze notenboter uniek, effectief en overheerlijk.

Een gezonder alternatief op pindakaas.
Pompoenzaadboter is net als Walnootboter en Amandelboter een heerlijk alternatief op pindakaas. Uiterst voedzaam maar ook lekker. Je kan het op je brood smeren of als dressing in salades.

Rauwe Pompoenzaadboter
Deze heerlijke notenboter is gemaakt van biologische pompoenzaden uit Servie en Hongarije. De notenboter is niet verhit waardoor de nutriënten niet verloren zijn gegaan. Boordevol vitaminen en eiwitten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hennep boter
Hennep zaad is 1 van de populairste Superfoods. Omdat hennepzaad perfect te verteerbaar is door het menselijk lichaam en ook nog eens een enorme hoeveelheid nutriënten, essentiële vetzuren, en meer dan 20 verschillende mineralen bevat, wordt hennepzaad ook wel ‘The most perfect food in the world’ genoemd. Hennep zaad is een zeer complete bron van proteïnen en bevat een perfecte ratio tussen de Omega 3 en Omega 6 vetzuren. Hennepzaden bevatten alle essentiële aminozuren en essentiële vetzuren die nodig zijn voor het menselijk lichaam!

Goed voor hart en bloedvaten.
Uit een studie van Washington University in Seattle blijkt dat maandelijks gebruik van 5,5 gram Alfalinozuur (ALA) het risico op een hartinfarct met 50% vermindert.Eiwitten en Edestin
Hennep bestaat voor 35% uit eiwitten. Eiwitten worden gezien als de bouwstenen van spieren. Doordat de kwaliteit van (dierlijke) voedingen met een hoog eiwitgehalte aan het afnemen is (door hormonen, kunstmest, pesticide) kan hennep als perfect alternatief fungeren voor sporters die een eiwitrijk dieet volgen. De eiwitten in Hennep bestaan voor 65% uit Edestin. Edestin is afgeleid van het Griekse woord "edestos' wat 'eetbaar' betekent. Edestine versterkt de vorming van het lichaamseigen gammaglobuline; een belangrijke bouwsteen voor het imuunsysteem, die anders alleen maar als synthetische medicatie beschikbaar is.


Omega 3 en Omega 6.
Hennep zaad bevat de Omega 3 (ALA) en Omega 6 (LA en GLA) vetzuren in de perfecte verhouding (3:1) voor opname door het lichaam. Veel van de vitaminesupplementen die verkocht worden hebben weinig zin omdat het lichaam deze supplementen niet goed opneemt.


Een Superfood rijk aan vitaminen en mineralen.
Hennepzaad is rijk aan de volgende mineralen en vitamines:

Fosfor

Calcium
Kalium

Silica

Magnesium

Zink
Vitamine E, C, B1, B2, B3, B6Hoe te gebruiken?
Hennepboter kun je smeren op je brood, gebruiken in salades of als dip of dressing bij verschillende gerechten.


Al deze producten zijn o.a. te koop bij superfoodstore.nl

Maak een Gratis Website met JouwWeb